ROUTES - WANDELEN - BTT

TREIN ROUTE PETIT

De groene weg die Palamós en Palafrugell met elkaar verbindt, ook wel de Petit Train Route genoemd, is een oude spoorweg van ongeveer 6 km. De indeling loopt over een deel van de oude treinroute die Palamós verbindt met Girona.

Het is een toegankelijke route met een gemiddelde tussenruimte van 1%, die loopt door het Empordanet, van grote natuurlijke en landschappelijke waarde, omlijst door de reliëfs van het massief van Les Gavarres en de bergen van Begur.

CAMINO DE RONDA PLAYA LA FOSCA A PLAYA DEL CASTELL

De camí de ronda is een kustpad dat de ruige kustlijn van de Costa Brava volgt.

Dit voorstel, van ongeveer 6 km, begint op het strand van La Fosca en bereikt Playa del Castell, beide in Palamós.

Tijdens de reis zullen we het middeleeuwse kasteel van Sant Esteve de Mar en de vissersbarak van Cala S’Alguer vinden. Het gedeelte eindigt in Cala Castell, een strand met fijn goudkleurig zand dat een hoge mate van milieubescherming biedt.

CAMI DE RONDA DE SANT ANTONI DE CALONGE A PLATJA D’ARO

Deze route strekt zich uit van Palamós Bay, naast de urbanisatie Torre Valentina van Sant Antoni de Calonge tot het eerste strand van Platja d’Aro.

De reis, 4 km, is gemakkelijk, met goed geconditioneerde secties die worden afgewisseld met andere die volledig worden nagebootst door de natuurlijke omgeving. Het uitzicht op de zee en de baaien is fantastisch, sommige beschouwen dit gebied zelfs als een van de mooiste van de Costa Brava.